Ústřední církevní kancelář  »  Dokumenty  »  Zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Českobratrská církev evangelická, IČO: 00445223, se sídlem Jungmannova 22/9, 110 00 Praha 1 (dále také jen „správce“), tímto prohlašuje, že ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „GDPR“) zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro svou činnost, a je tedy správcem osobních údajů (tj. osobou, která určuje způsoby a účely zpracování osobních údajů).

Zpracování osobních údajů

Správce zpracovává osobní údaje zejména v následujících oblastech:

  • agenda související se správou a chodem církve,
  • personalistická agenda,
  • správa majetku a souvisejících smluvních poměrů,
  • pořádání přednášek, školení, kurzů a dalších akcí pro veřejnost,
  • pořádání dobročinných sbírek.

Pro zpracování osobních údajů svědčí správci tituly plnění zákonné povinnosti, plnění smlouvy, oprávněného zájmu správce nebo třetí osoby nebo souhlasu se zpracováním osobních údajů uděleného subjektem údajů. Při zpracování osobních údajů se správce řídí zákonem stanovenými lhůtami a lhůtami stanovenými po pečlivém zvážení ve vnitřním předpise tak, aby nedocházelo k porušování práv subjektů údajů.

V rámci zpracování osobních údajů je v některých případech nutné předat osobní údaje jiné osobě. Správce se snaží předávání minimalizovat, v některých případech je ale nezbytné pro splnění povinností správce ze zákona, smlouvy nebo v rámci činnosti církve. Ve všech případech, kdy správce předává osobní údaje jiné osobě, dbá o zajištění maximální ochrany práv subjektů údajů.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Synodní rada Českobratrské církve evangelické jmenovala pověřence pro ochranu osobních údajů v Českobratrské církvi evangelické. Tímto pověřencem je JUDr. Adam Csukás, právník Ústřední církevní kanceláře. V případě jakýchkoli přání nebo dotazů jej můžete kontaktovat poštou na adrese Českobratrská církev evangelická, Jungmannova 22/9, P. O. BOX 466, 111 21 Praha 1, telefonicky na čísle 224 999 220 nebo prostřednictvím e-mailu na adrese pravnik@e-cirkev.cz.

Práva subjektu údajů

Aby byla zajištěna možnost subjektů údajů rozhodovat v co možná nejširší míře o zpracování jejich osobních údajů, stanovuje GDPR řadu práv, která lze vůči správci údajů uplatnit. V případě, že se jako subjekt údajů rozhodnete některé ze svých práv uplatnit, obraťte se buď na správce, nebo přímo na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů, čímž celý proces vyřizování žádosti urychlíte.

Vaším základním právem je požadovat sdělení, zda správce zpracovává Vaše osobní údaje. Pokud je zpracovává, máte právo požadovat jednu kopii všech dokumentů s osobními údaji, které jsou předmětem zpracování. V případě, že zjistíte, že zpracovávané údaje nejsou přesné, máte právo požadovat opravu osobních údajů. Pokud dojdete k názoru, že Vaše osobní údaje správce nezpracovává po právu, můžete uplatnit právo na výmaz osobních údajů. Pokud budete toho názoru, že jsme Vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů se stížností.

Je naším zájmem zpracovávat osobní údaje zákonně a řádně a nepoškozovat Vaše práva. Pokud máte pochybnosti, že se nám to daří, budeme rádi, když nás na to upozorníte.

 

Za správce osobních údajů

Ing. Jaromír Plíšek, vedoucí tajemník ÚCK ČCE